Hvor meget får man i kørselsfradrag

10 januar 2024 Peter Mortensen

Hvis du er en person, der ofte bruger bilen i forbindelse med arbejde eller erhvervsmæssige aktiviteter, er det vigtigt for dig at vide, hvor meget du kan opnå i kørselsfradrag. Kørselsfradraget er en skrivemåde til at få refunderet nogle af de udgifter, du har i forbindelse med at køre i bil i erhvervsmæssig sammenhæng. Det kan være alt fra transport til og fra arbejde til at besøge kunder eller deltage i møder ude af huset.

En lang række faktorer spiller ind, når det kommer til fastsættelsen af, hvor meget du kan få i kørselsfradrag. Det afhænger først og fremmest af, hvilken type køretøj du bruger, og om det er en privat bil eller en firmabil. Hvis det er en privatbil, er det vigtigt at være opmærksom på, om bilen er registreret til privat brug eller er en del af virksomhedens aktiver.

Det næste aspekt at tage højde for er antallet af kørte kilometer. Jo flere kilometer du kører i forbindelse med arbejde eller erhvervsmæssige aktiviteter, desto større fradragsmuligheder har du. Der er dog nogle grænser for, hvor mange kilometer du kan få fradrag for, og det er vigtigt at være opmærksom på disse.

Derudover er det nødvendigt at overveje, hvilken sats der gælder for det pågældende år. Kørselsfradragets satser bliver justeret løbende, og det er vigtigt at holde sig opdateret med de seneste ændringer. Det er også vigtigt at bemærke, at fradraget kan variere afhængigt af, om du har valgt at værdisætte skattefri kørselsgodtgørelse eller faktiske udgifter.

Hvordan har “hvor meget får man i kørselsfradrag” udviklet sig over tid

?

Muligheden for at få kørselsfradrag er ikke en ny opfindelse. Det er blevet anvendt i mange år som et incitament for at opmuntre personer til at bruge bilen som et transportmiddel i forbindelse med arbejde eller erhvervsmæssige aktiviteter.

I 2021 er kørselsfradragssatserne som følger:

taxes

– Hvis du kører op til 20.000 kilometer om året, kan du få et fradrag på 1,96 kroner per kilometer.

– Hvis du kører mere end 20.000 kilometer om året, kan du få et fradrag på 0,98 kroner per kilometer.

Disse satser gælder for biler, som ikke er ejet af arbejdsgiveren. Hvis du bruger en firmabil, skal der anvendes en anden sats.

Det er vigtigt at nævne, at kørselsfradraget har ændret sig over tid. I 2020 var satsen for kørselsfradrag 3,56 kroner per kilometer op til 20.000 kilometer og 1,93 kroner per kilometer for kørsel over 20.000 kilometer. Der er derfor sket et betydeligt fald i satsen for kørselsfradraget fra 2020 til 2021.

Strukturering af teksten for at øge sandsynligheden for at blive vist som et featured snippet på Google:

?

Hvad er kørselsfradrag?

– Bulletpoints om, hvad kørselsfradrag er.

– Betydningen af køretøjstypen og registreringen af bilen.

– Grænser for fradragsberettigede kilometer.

– Valget mellem skattefri kørselsgodtgørelse eller faktiske udgifter.

Udviklingen af kørselsfradrag over tid

– Generel historisk gennemgang af kørselsfradragets udvikling.

– Ændringer i satsen for kørselsfradraget fra 2020 til 2021.

Aktuelle satser for kørselsfradrag i 2021

– Angivelse af de specifikke satser, der gælder for 2021.

– Adskillelse af satser for privatbiler og firmabiler.



Målgruppen for denne artikel er investorer og finansfolk, der ønsker at optimere deres økonomiske situation. Artiklen skal præsentere informationen på en informativ måde, der hjælper læserne med at forstå de vigtigste faktorer vedrørende kørselsfradraget og lærer dem, hvor meget de kan forvente at få i fradrag.

FAQ

Hvad er kørselsfradrag?

Kørselsfradrag er en skrivemåde til at få refunderet nogle af de udgifter, du har i forbindelse med at køre i bil i erhvervsmæssig sammenhæng. Det kan være alt fra transport til og fra arbejde til at besøge kunder eller deltage i møder ude af huset.

Hvordan beregnes kørselsfradraget?

Kørselsfradraget beregnes ud fra flere faktorer, herunder hvilken type køretøj du bruger, om det er en privat bil eller en firmabil, antallet af kørte kilometer og de gældende satser for det pågældende år. Satsen for kørselsfradrag justeres løbende, og der er grænser for, hvor mange kilometer du kan få fradrag for.

Hvordan har kørselsfradraget udviklet sig over tid?

Kørselsfradraget har været anvendt i mange år som et incitament for at opmuntre personer til at bruge bilen som et transportmiddel i forbindelse med arbejde eller erhvervsmæssige aktiviteter. Satsen for kørselsfradraget har dog ændret sig over tid. I 2021 er satserne lavere end i 2020, hvilket betyder, at der er sket et fald i fradragsmulighederne.

Flere Nyheder